På väg ner till stranden på North Beach

Om Miami Beach – Snabbguide

Miami Beach är ett populärt året runt resmål för att njuta av sol, bad och ha skoj. Miami Beach är känd som “The American Riviera“.

Om du skulle bli trött på sandiga stränder och skinande turkosfärgade hav, då kan du vara glad att höra att Miami Beach är så mycket mer än det!

Miami Beach är en avlång ö som ligger utanför Miami. Ön består av South Beach, Mid Beach, North Beach, Surfside och Bal Harbor. Miami Beach räknas som en egen ort och är inte samma sak som Miami.

För mer information om North Beach, se vår North Beach-sida.

På Miami Beach kan du hitta ett stort antal restauranger av världsklass, golfbanor, konst, museer, shopping, välkända filminspelningsplatser, fantastiskt nattliv och mycket mer.

South Beach
Det finns många sevärdheter på South Beach och här nämner vi några:

Ocean Drive
Världskända Ocean Drive är en av de mest hektiska gatorna på Miami Beach. Ocean Drive går från söder till norr, parallellt med stranden, från South Pointe Drive till 15th Street.

Lincoln Road
Lincoln Road var en gång känd som en av de hetaste shoppinggatorna i USA. Idag är Lincoln Road känd som ett kulturellt centrum i södra Florida och genomlever just nu en nystart som shoppinggata.
 

Lincoln Road, klicka på bilden för att förstora

Lincoln Road består av 7 kvarter gågata.

Det finns ungefär 400 företag på denna gata. Det finns inte bara affärer på Lincoln Rd, utan många restauranger och barer gör denna gata till en bra plats att “hänga på”.

Affärerna har öppet till sent, så du kan shoppa och äta efter att solen har gått ner.

På hörnan av Lincoln Rd och Alton Rd ligger en biograf ifall du vill se en film.

Missa inte att även titta in på Peter Lik Gallery på Lincoln Rd. Fantastiska fotografier av en av världens största fotografer. Peter Lik använder speciellt fotopapper och med rätt belysning så poppar fotona nästan ur ramarna. Han har även ett galleri på Key West.

I bakgrunden Wet Willie´s, på Ocean Drive, som är ett populärt ställe. Prova deras stora och billiga slush-drinkar. Mängder av drinkar med roliga namn eller komponera din egen. Det är inga problem att be om ett par tasters, och testa några olika smaker utan kostnad, givet att du sedan beställer. Sitt ute på nedervåningen för ”people watching” eller på ovanvåningens uteservering för fin utsikt över South Beach.

Washington Avenue
Längs med Washington Avenue finner du en massa intressanta små affärer och ställen som Miami Ink, 11th street Diner, Cheeseburger Baby, Five Guys, nattklubbar, hotell och barer.

Burgerhaket Five Guys Burgers and Fries på Washington Avenue, som har öppet från 11:00-04:00, är ett bra ställe att tanka på kalorier efter en tuff natt ute. Och skulle Five Guys vara stängt, så håller Cheeseburger Baby mittemot öppet till 05:00 (de brukar kunna hålla öppet lite längre och på helger stänger de runt 06:00).

South Pointe Park
Längst ner på södra spetsen av Miami Beach och South Beach, ligger South Pointe Park. Där finner du världsberömda restaurangen Smith & Wollensky.

Längs med strandpromenaden vid Smith & Wollensky kan du se de stora kryssningsfartygen anlända eller lämna Miamis hamn.

Piren South Pointe Pier är trevlig att gå ut på och njuta av utsikten samt titta på folket, som står och fiskar.

Precis norr om piren vid South Pointe Park, finner du stranden South Pointe Beach, som är den bästa stranden på South Beach.

Mid Beach

Miami Beach Boardwalk
Mellan 24th street och 47th street löper Miami Beach boardwalk längs med stranden. Det är riktigt mysigt att vandra på denna träpromenad en bit upp i luften och njuta av utsikten över stranden och havet. Antingen parkerar man vid Indian Beach Park vid 47th street och promenerar söderut, eller så startar man sin promenad vid 24th street och går norrut.

Holocaust Memorial
Holocaust Memorial är en sevärdhet du inte bör missa. Detta minnesmärke är ett initiativ av överlevande från förintelsen, som 1984 började planera minnesmärket.

Det är en stark upplevelse att gå runt vid detta minnesmärke, titta på statyerna och läsa namnen på många av offrena från denna hemska händelse. Vi rekommenderar att du stannar till här, ser detta och minns vad som hände under förintelsen.

Det imponerande minnesmärket är designat av Kenneth Treister och minnesplatsen invigdes söndagen 4 februari 1990 av nobelpristagaren Elie Wiesel, som gästtalare. Här kan du reflektera över förintelsen som pågick 1933-1945.
Minnesmärket ligger vid 1933-1945 Meridian Ave,Miami Beach, FL 33139.

Botanical Garden
Miami Beach Botanical Garden ligger vid 2000 Convention Center Dr,Miami Beach, FL 33139.
I den botaniska trädgården erbjuder de olika evenemang såsom yoga, bokklubb, presentationsteknik i form av toastmaster-träffar, meditation, konstträffar och mycket annat. Kolla Kalendern för Botaniska Trädgården och läs mer om varje evenemang.

Miami
Fyra broar kopplar samman Miami Beach med Miami på fastlandet. Miami är den enda staden i USA som grundats av en kvinna. Miamis Moder, Julia Tuttle grundade Miami den 28 juli 1896. Miami växte så snabbt med sin kulturella mångfald, otroliga attraktioner, stränderna, havet och året runt evenemang, varför staden fick smeknamnet The Magic City och är en turists dröm.

Välkommen till Miami Beach
Miami Beach är oftast i huvudfokus hos resande till Miami, och alla som åker dit, förstår varför!
Det är verkligen inte svårt att njuta av Miami Beach! Du kommer upptäcka fantastisk shopping, stränder, mat, nattliv och mycket mer!
Information och vägbeskrivningar till affärer, restauranger m.m. på Miami Beach, kan du bland annat hitta i en pärm i huset.

Nedan en video med lite smakprov på vad du kan förvänta dig på Miami Beach: