10 Amerikanska Hamburgare att Dö för på Miami Beach

Amerikanska Hamburgare Miami Beach – Detta är den ultimata guiden till var du äter de godaste och bästa hamburgarna på Miami Beach!

Vi ger dig inte bara tipsen om var, när och hur du beställer ordentligt goda amerikanska hamburgare. Som bonustips får du veta vad du skall titta efter i menyn ifall du vill ha extra saftiga och goda burgare. Avslutningsvis tipsar vi om en riktigt bra svensk bok om amerikanska hamburgare.

Vad kan vara mer amerikanskt än hamburgare? Jo, en riktig amerikansk hamburgare, som smakar riktigt gott! Detta är bakgrunden till att vi har tagit fram denna 10-i-topp lista, som gör det lätt för dig att hitta den perfekta amerikanska hamburgaren på Miami Beach!

Vad är en riktig Amerikansk Hamburgare?

Det bör påpekas att amerikanska hamburgare är något helt annat än de hamburgare, som serverats runt om på snabbmatställena i Sverige och som vi förknippat med USA.
Grunden till en riktigt bra amerikansk hamburgare är som vanligt ett bröd och en köttbit. MEN det gäller att ha bra kvalitet på dessa, helst skall köttet vara så kallad USDA Prime.

USDA-Skalan (U.S. Department of Agriculture)
USDA syns ofta i amerikanska menyer. USDAinspekterar och graderar kött på skalan Prime, Choice och Select. Prime toppar skalan och innebär att nötköttet är från unga välfödda biffkor med mycket marmorerat kött. Mindre än 2% av kött producerat i USA är USDA Prime                   och du hittar det sällan i vanliga matbutiker. Den täta marmoreringen i USDA Prime garanterar ett mycket mört och saftigt kött, med en härligt fyllig och smörig smak. Det kan nämnas att först 2014 införde Sverige en nationell standard, gradering och märkning av nötköttets kvalitet i enlighet med USDA, som funnits sedan 1916.

Det räcker alltså inte att enbart titta efter till exempel Angus Beef på menyn. Angus kött säger ingenting om kvaliteten. Det är en skotsk koras. Det finns till och med hundmat gjort på Angus. Dock är Angus Beef finfibrigt och väl marmorerat, vilket ger en hög ätkvalitet.
Vill du ha riktigt bra kött skall du istället titta efter USDA Prime eller Certified Angus Beef. För att uppfylla Certified Angus Beef så skall köttet vara USDA Prime eller USDA Choice samt uppfylla åtta andra kriterier.

Lagring och Tillagning av Amerikanska Hamburgare

Tillreds sedan köttet på rätt sätt, så är det helt plötsligt något annat än det vi vanligtvis kallar hamburgare. Som en tidigare hyresgäst i huset meddelade oss efter att ätit amerikanska hamburgare på BURGERFI:

"Vem behöver McDonalds när det finns det här?"
Glenn Kelly, från Bedford, UK, 2015

Och så är det faktiskt. Många ställen i USA har amerikanska hamburgare på sin meny och oftast är de så mycket bättre än det vi i Sverige kallar Hamburgare.

De senaste åren har fler och fler riktiga burgarställen öppnat i Sverige. De gör hamburgare på samma sätt som i USA. Dock är det långt ifrån alla dessa ställen, som lyckas göra hamburgare rätt. Till att börja med måste köttet ha hög kvalitet! Färdigt kött, ofta fruset, format som en hamburgare och som sedan steks är inte okej. Det märks direkt om det är en bra köttbit eller en köttbit som köpts in frusen. Vissa amerikanska burgarhak har inte ens frys, allt är färskt!
 

Amerikanska Hamburgare Miami Beach – 10-i-Topplistan!

Nedan presenterar vi de 10 bästa burgarhaken på Miami Beach, som serverar de bästa amerikanska hamburgarna. Flera av dessa hamburger-ställen missar den vanliga turisten.

Bonustips: Längst ned på denna sida har vi ett tips på en oerhört bra bok om hur du gör egna hemmagjorda amerikanska hamburgare. Så prova lite hamburgare på denna 10-i-topplista och gör sedan dina egna grymma amerikanska hamburgare med tillbehör!

1. Burgers & Shakes, 7401 Collins Avenue

Burgers & Shakes ligger på en hörna och även om det är ett rätt litet ställe, så producerar de fantastiska amerikanska hamburgare.
Burgers & Shakes använder 100% Prime Angus Beef.
Deras Classic Cheeseburger är underbar!

Här är det inga problem att skräddarsy din amerikanska hamburgare med så kallade “Add-ons“.
Observera att om du väljer Jalapeño på Burgers & Shakes så är det skivad färsk Jalapeño, som är betydligt hetare än den inlagda varianten.

Burgers & Shakes har sliders med pretzel-bröd, en speciell lösning, men gudagott! Deras pommes frites är också helt underbara!

Burgers & Shakes
Helhetsbedömning: 9,9 hamburgare av 10. (betyg på Google: 4,6 av 5)
Öppettider: Alla dagar i veckan 11:00-04:00.
Specialitet: Sliders, Cheeseburgare och Shakes.
Vår burgarfavorit: Classic Cheeseburger.
Bonustips: Perfekt läge för att köpa med sig några hamburgare, gå ner på stranden och njuta av dina hamburgare.
Rolig fakta: Flertalet har meddelat oss att de aldrig ätit en godare hamburgare än på Burgers & Shakes.
Adress: 7401 Collins Ave, Miami Beach, Florida 33141
Web: www.burgers-and-shakes.com
Facebook: Burgers-Shakes/121087401317864

2. BURGERFI, 6812 Collins Avenue

BURGERFIs hamburgare består av Natural Angus Beef, utan tillsatser av hormon och antibiotika.

När du beställer din hamburgare på BURGERFI så kan du välja en del “Add-Ons” och några favoriter är Sport Peppers, Jalapeño, Hot Sauce samt BBQ Sauce.

Dessa “Add-Ons” tillsammans med det som kommer med hamburgaren från början passar många gommar perfekt! Helt underbar amerikansk hamburgare, som du längtar tillbaka till efter bara 30 minuter! Fantastiska pommes, som du bland annat kan få serverade med “Parmesan & Herb“, det vill säga parmesanost och örter.

BURGERFI
Vår helhetsbedömning: 9,8 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Sön & Mån 11:00-01:00, Tis & Ons 11:00-00:00, Tor till Lör 11:00-02:00.
Specialitet: Handgjorda amerikanska hamburgare, som görs på stället samt BURGERFI-såsen, lökringarna och deras floats (läsk och milkshake blandat).
Vår burgarfavorit: The breakfast burger
Bonustips: Om du gillar lökringar, så skall du testa lökringarna på BURGERFI.
Adress: 6812 Collins Ave, Miami Beach, Florida 33141
Web: www.burgerfi.com
Facebook: BurgerFiMiamiBeach1
Twitter: @BURGERFI

3. Cheeseburger Baby, 1505 Washington Avenue

Cheeseburger Baby är ett litet klassiskt burgarhak, som sägs vara Beyoncés och Jay-Z´s favorithak.
Detta enligt vad Jay-Z sagt på frågan om deras favoritställe i Miami. Till Cheeseburger Baby återkommer de om och om igen, för att äta deras goda amerikanska hamburgare.

Det är som sagt ett klassiskt hamburgarhak, så här är det en klassiker du skall äta! Och vad är inte mer klassiskt än deras Cheeseburger! På Cheeseburger Babyhar de öppet riktigt sent, så ett bättre ställe för lite “nattamat” kan du inte hitta!

Cheeseburger Baby
Vår helhetsbedömning: 9,7 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Söndag-Onsdag 11:00-05:00, Torsdag-Lördag 11:00-06:00.
Specialitet: Förutom deras underbara hamburgare, så har de goda Chili Cheese Fries.
Vår burgarfavorit: Här är det hugget som stucket, antingen deras Cheeseburger eller hamburgaren Baby’s Fave.
Bonustips: Mitt över gatan ligger Five Guys, så varför inte beställa hamburgare från båda ställena och hitta din bästa amerikanska hamburgare.
Rolig fakta: Cheeseburger Baby finns nu även i Little River, Miami och de har även en Foodtruck. Cheeseburger Baby är det äldsta burgarhaket på South Beach (2001).
Adress: 1505 Washington Ave, Miami Beach, Florida 33139
Web: www.cheeseburgerbaby.net
Facebook: CBBSOBE
Twitter: @CheesebrgerBaby

4. Shuckers Bar & Grill, ‪1819 79th Street Causeway

Shuckers Bar & Grill får lite extrapoäng av oss tack vare deras läge. Denna gömda skatt ligger ute på North Bay Village, mellan Miami Beach och fastlandet.
Här kan du sitta på Shuckersunderbara uteservering och bara njuta av en fantastisk utsikt över Biscayne Bay. Har du tur ser du delfiner, som hoppar i vattnet!

Förutom annan mat, så har Shuckers några amerikanska hamburgare på menyn. Här rekommenderar vi deras 100% USDA Prime Bacon Cheddar Burger. Den består av förstklassig köttfärs, lagrad cheddarost och bacon rökt med äppelträd. Den är riktigt saftig och god! Deras pommes frites kommer i en annan form än vad som fås på de andra burgarhaken på denna lista och det är också en kul omväxling.

Shuckers Bar & Grill
Vår helhetsbedömning: 9,5 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4 av 5)
Öppettider: Alla dagar 11:00-01:00.
Specialitet: Deras specialitet är deras kycklingvingar, men deras Fish Tacos och Ceviche är också att rekommendera.
Vår burgarfavorit: 100% USDA Prime Bacon Cheddar Burger.
Bonustips: “Happy Hour” alla dagar mellan 17.00-19.00. Köket stänger vid midnatt.
Rolig fakta: Genom åren har Shuckers fått en hel del utmärkelser bland annat Best View, Best Sports Bar och Best Local Spot. Deras vingar Shuckers Special Grilled Wings har även blivit utsedda till Best Wings! I början av 2016 såldes Shuckers, och hotellet som det ligger i, för 32 miljoner dollar. Enligt köparen så var det faktum att Shuckers ingick i affären, en stor anledning till att det blev affär. Läs mer om köpet här.
Adress: 1819 79th street Causeway, North Bay Village, FL 33141
Web: www.shuckersbarandgrill.com
Facebook: Shuckersbarandgrill

5. Five Guys, 1500 Washington Avenue

Five Guys är en kedja som växer något otroligt. Five Guys finns redan i Europa.
Det är nog bara en tidsfråga innan den första Five Guys-restaurangen öppnar i Sverige. Tills dess får vi passa på att äta på Five Guys när vi bland annat är på Miami Beach.

Deras Cheeseburger är precis som allt annat på menyn riktigt god. Som många av de andra burgarhaken på denna topplista, så väljer du “Add-Ons” även när du beställer på Five Guys. Själva brukar vi välja lite “Add-Ons“, för att få till en lite extra saftig amerikansk hamburgare. Här kan du alltså komponera efter egen smak!

Five Guys
Vår helhetsbedömning: 9,5 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Alla dagar 11:00-04:00.
Specialitet: Handgjorda amerikanska hamburgare, som görs på stället.
Vår burgarfavorit: Cheeseburger eller Bacon Cheeseburger.
Bonustips: Deras Cajun Style Fries är underbara.
Rolig fakta: President Barack Obama besökte ett av deras ställen i Washington och beställde hamburgare till sig samt till sin personal. Kanske skall du testa den han beställde? Här ser du när Obama beställer sina hamburgare på Five Guys.
Adress: 1500 Washington Ave, Miami Beach, Florida 33139
Web: www.fiveguys.com
Facebook: Five Guys Miami Beach

6. Shake Shack, 1111 Lincoln Road

Shake Shack startade i New York. Shake Shack på South Beach var den första restaurangen som de startade utanför New York. Läget är precis intill Lincoln Road Mall.
Idag finns det Shake Shacks på många ställen i USA. Shake Shack är mycket populära och välbesökta. Skälet är de fantastiska hamburgarna.

Shake Shack gör sina hamburgare på 100% all-natural Angus Beef.
Här rekommenderar vi deras Double Shackburger! Det är en Cheeseburgertoppad med sallad, tomat och ShackSauce. Testa den, du lär inte ångra dig!

Shake Shack
Vår helhetsbedömning: 9,4 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Söndag-torsdag 11:00-23:00, Fredag – lördag 11.00-00.00.
Specialitet: Deras specialitet är deras ShackBurger. Deras färska Frozen Custard, det vill säga fryst vaniljsås, skall du också passa på att testa. Fryst vaniljsås är rikare och krämigare än vanlig glass.
Vår burgarfavorit: ShackBurger och SmokeShack är båda fantastiskt goda amerikanska hamburgare. Välj Single eller Double beroende på hur hungrig du är.
Bonustips: Perfekt att ta en hamburgare här före eller efter ett biobesök på Regal South Beach.
Rolig fakta: Ursprunget är en varmkorvsvagn, som Shake Shack hade i Madison Square Garden i New York.
Adress: 1111 Lincoln Road, Miami Beach, FL 33139
Web: www.shakeshack.com
Facebook: Shakeshack South Beach Miami
Twitter: @shakeshack

7. Burger & Beer Joint, 1766 Bay Road

Burger & Beer Joint har en riktigt fräck lokal, perfekt för att äta amerikanska hamburgare.
Burger & Beer Joint har även bra hålligång på kvällarna med kvällar som Ladies Night, Live Music, Pimp My Burger, Industry Night och Beer Flight Fridays.

Burger & Beer Joints mega-stora hamburgare The Motherburger, är inget för oss vanliga, som bara vill njuta av en god amerikansk hamburgare. Den består nämligen av 4,5 kg kött! Men en kul grej!
The Motherburger består av Premium Black Angus Beef och serveras med sallad, tomat, lök och en inlagd gurka. Du kan välja ost, 2 toppings samt en sås.

Äter du upp din Motherburger inom 2 timmar, så slipper du betala för den.
Burger & Beer Joint har många olika hamburgare på menyn. Här går vår rekommendation till Sympathy For The Devil, som består av bland annat cirka 200 gram kött, hemgjord chili, cheddarost, jalapeños (inlagda), gräddfil, habanero-sås och ett bröd så klart. Givetvis har de så klart även amerikanska hamburgare med mindre styrka!

Burger & Beer Joint
Vår helhetsbedömning: 9,3 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Alla dagar 11:30-00:00.
Specialitet: Burger & Beer Joints specialitet är deras olika amerikanska hamburgare med deras olika såser. Till efterrätt finns bland annat friterade Twinkies med glass. Eller varför inte deras olika Dirty Shakes (det vill säga Shakes med alkohol).
Vår burgarfavorit: Sympathy For The Devil.
Bonustips: “Happy Hour” alla vardagar mellan 16.00-19.00.
Rolig fakta: Detta ställe var den första hamburger-restaurangen, som Burger & Beer Joints öppnade. Nu har de börjat öppna upp på fler ställen i Florida och Puerto Rico. Målet för Burger & Beer Joints är att bli nationellt täckande.
Adress: 1766 Bay Road, Miami Beach, FL 33139
Web: http://bnbjoint.com/south-beach/
Facebook: Bnbsobe

8. Muncheez, 6640 Collins Ave

Muncheez är ett ställe för oss alla som ibland “get the munchees”, det vill säga “får sug efter mat”.
Muncheez erbjuder lite olika sorters mat, men med fokus på amerikanska hamburgare, sandwiches och lite annat gott. Deras Buffalo Wings kan även speciellt rekommenderas.

Hos Muncheez rekommenderar vi deras amerikanska hamburgare Jonny Fat Boy With Fries, bestående av 230 gram (8 oz) handplattat och kolgrillat USDA nötkött, toppat med bacon, cheez, lökringar och BBQ Sauce. Eller varför inte deras Hangover Cheezburger, med likadant kolgrillat nötkött, men toppat med stekt ägg, bacon, jalapeños samt pommes frites med sås.

Muncheez
Vår helhetsbedömning: 9 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5).
Öppettider: Alla dagar 12:00-21:30.
Specialitet: Deras specialitet är Buffalo Wings, det vill säga kycklingvingar, samt deras hamburgare Jonny Fat Boy with Fries.
Vår burgarfavorit: Jonny Fat Boy With Fries.
Bonustips: Testa gärna även något annat gott på deras meny.
Rolig fakta: Komedifilmen “Harold & Kumar Go to White Castle“, hette från början “Harold & Kumar Get the Munchies”.
Adress: 6640 Collins Ave, Miami Beach, FL 33141
Web: www.muncheezmiamibeach.com
Facebook: Muncheez-Miami-Beach-108645942537604

9. 27 (TWENTY SEVEN), 2727 Indian Creek Drive

27 är ett populärt ställe som inte alla hittar till eftersom det ligger inne i hotellet Freehand.
Twenty Sevens hamburgare, Double Cheeseburger, är en riktig fullträff. Den består av fantastiskt kött, rökt bacon, ost, pommes frites och shaker sauce.

Twenty Seven är lite av en “hidden gem“. Det är inte många som bara råkar snubbla in här. Kunderna planerar sitt besök till Twenty Seven och tack vare kvaliteten på maten, så kommer de gärna hit igen.

27
Vår helhetsbedömning: 8,7 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4,5 av 5)
Öppettider: Måndag-lördag 18:30-02:00, Söndag 11.00-16.00, 18.30-02.00 (de har stängt mellan 16.30-18.30 på söndagar).
Specialitet: Deras specialitet är lokala råvaror, där de verkligen lägger ner fokus på att servera god mat. Detta är inte ett hamburgarhak, utan en restaurang.
Vår burgarfavorit: Double Cheeseburger.
Bonustips: Det går att boka bord på deras hemsida. Hotellet Freehand har en mysig bakgård med bar och har många roliga aktiviteter.
Rolig fakta: Det är helt okej att ta med sin egna tårta eller varför inte en egen flaska vin (avgift tillkommer om $5 per tårtbit och $35 per flaska).
Adress: 2727 Indian Creek Drive, Miami Beach, FL 33140
Web: http://thefreehand.com/miami/venues/restaurant/
Facebook: pages/27-Restaurant-Bar/690367844403870
Twitter: @27Restaurant

10. Norman’s Tavern, 6770 Collins Avenue

Norman’s American Bar & Grill, eller Norman’s Tavern, erbjuder en bra meny med allt från kycklingvingar och ribs till amerikanska hamburgare.
På Norman´s American Bar & Grillrekommenderar vi hamburgaren, Bad Ass Barbeque.

Förutom kött och bröd består denna hamburgare av krispig bacon, ost (American Cheddar-Jack, Swiss eller Provolone), romansallad, tomater, rödlök och Smoky Barbecue Sauce.
Norman’s tummar inte på kvaliteten och använder sig av Certified Angus Beef till deras hamburgare.
Norman´s American Bar and Grill har ett flertal namngivna amerikanska hamburgare. Du kan även välja att komponera din egen favorit.
På Norman’s är det bra barhäng med klassisk amerikansk mat. Är du sportintresserad, så är stället fullt med TV-apparater, som visar sport.

Norman’s Tavern
Vår helhetsbedömning: 8,6 hamburgare av 10 (betyg på TripAdvisor: 4 av 5)
Öppettider: Alla dagar 12:00-01:00
Specialitet: Detta är en sportbar med bra mat. Deras specialiteter är ölen, Chili Con Carne, de olika hamburgarna och tacosen.
Vår burgarfavorit: Bad Ass Barbecue.
Bonustips: “Happy Hour” vardagar mellan 16.00-19.00.
Rolig fakta: Perfekt ställe att njuta av amerikansk sport, amerikansk mat och öl.
Adress: 6770 Collins Ave, Miami Beach, FL 33141
Web: www.normans.biz
Facebook: NormansTavern
Twitter: @NormansTavern

Bonustips

Sedan kan vi inte missa att nämna två ställen som inte ligger på Miami Beach, men som ändå behöver nämnas!

  • Fuddruckers: Kedjan Fuddruckers som finns på fem olika ställen i Miamiområdet skall ni testa om ni får möjlighet. Vår favorit är Fuddruckers på 10680 NW 19th St, Miami, Florida 33172. Det ligger ett stenkast från Dolphin Mall, så ni kan köra inom där och äta när ni skall shoppa på Dolphin Mall. Underbara amerikanska hamburgare!
  • Blue Collar: Restaurangen Blue Collar på Biscayne Inn, 6730 Biscayne Blvd, Miami, Florida 33138. Deras amerikanska hamburgare Dry Aged Cheeseburger är “to die for”! Blue Collar ligger inte långt från Miami Beach. Det är precis på andra sidan broarna på fastlandet, inne i Miami, som du hittar Blue Collar.
Ta gärna en bild på dig på dessa platser eller på någon av deras amerikanska hamburgare. Skriv vad du tyckte om stället och hamburgaren samt lägg upp på vår Facebook-sida!