Restauranger South Beach – Snabbguide – Miami Beach

11th Street Diner finner du i korsningen av 11th Street och Washington Avenue på 1065 Washington Ave, Miami Beach, FL 33139

Det finns hur många restauranger som helst på South Beach, vad du än är sugen på så hittar du detta inom ett stenkast!

Samtidigt ändras utbudet hela tiden och det gör det svårt att hålla en sida som denna "up to date", men vi tipsar om några restauranger som vi kan tycka man inte skall missa!

Vi vill passa på att varna lite för restaurangerna längs med Ocean Drive, se artikel i Miami Herald, där en del restauranger inte skyltar med sina priser, vissa lockar med erbjudanden som köp 2 betala för 1, där 1 rätt/drink ändå kostar skjortan.

Taquiza

Underbara tacos och deras Totopos (chips av blåmajs med guacamole) är helt fantastiska!

Detta ställe rekommenderas STARKT om du gillar att äta tacos!

1506 Collins Avenue, Miami Beach
https://www.taquizatacos.com

My Ceviche

1. Gillar du seafood?
2. Har du testat Ceviche?
Om du svarar ja, på fråga 1, men nej på fråga 2, då har du något underbart framför dig! Ceviche är en Peruiansk rätt som tillreds med fisk som marineras i lime/citron och olika andra ingredienser som t.e.x chili, koriander, pumpa... Det är helt fantastiskt fräscht och smaskigt! My Ceviche på South Beach är ett hål i väggen (ja, du kommer inte längre in en en meter och det är 2 meter brett, innanför där är en disk och köket bakom. Du beställer det du vill ha och äter det utanför på bänkarna eller tar med dig hem, till stranden eller någon park... Detta ställe rekommenderas STARKT!

235 Washington Avenue, Miami Beach
http://myceviche.com

Texas De Brazil

Texas De brazil är en kedja som har restauranger runt om i världen. Det är en så kallad Brasiliansk Churrascaria (steakhouse), de har även en restaurang på Dolphin Mall

Det kostar en del att äta här 49.99 USD, men då är det all you can eat, och det är en massa gott kött (16 olika sorters kött)! OBS ta inte för mycket från det stora salladsbordet (50-60 saker finns på salladsbordet). Vill man inte äta kött utan bara från salladsbordet så kostar det 24.99 USD.
Gillar man kött och vill unna sig lite extra en kväll, så är det Texas De Brazil man skall testa!

300 Alton Rd, Miami Beach
http://www.texasdebrazil.com/locations/florida/miami-beach/

Oh Mexico

Om du gillar Mexikanskt och lite härlig stämning så sätt dig på uteserveringen på Oh Mexico (inne på sidogatan Espinola Way), njut av lite mexikansk öl och mexikansk mat, deras räktacos rekommenderas!

1440 Washington Ave, Miami Beach
http://ohmexicorestaurant.com

11th Street Diner

11th Street Diner från 1948 (44 år i Pennsylvania innan den flyttades hit 1992) har blivit utsedd till en av USAs fem bästa Diners och har fått flera utmärkelser. Maten är fantastisk med favoriter såsom Southern Fried Chicken, Argentinian Skirt Steak, 14 olika hamburgare, milkshakes, äpplepaj och cheesecakes, men även nyttiga alternativ såsom grönsakssallader och färska frukttallrikar. Missa inte deras delikata dagsmeny och kvällsmeny.

Tack vare dess autentiska Art Deco-miljö så har 11th Street Diner förekommit i flera film-produktioner och musikvideos såsom Bee Gees och i inledningen av Will Smith’s musikvideo Miami. Att den dessutom är öppen 24 timmar om dygnet och har en komplett bar, gör inte saken sämre.
 

Joe's Stone Crab.

Detta är lite av en institution på South Beach och är alltid med på tips på restauranger. Så då får vi ha med den också, även om vi inte föredrar Joe´s Stonecrab före andra ställen på SoBe (South Beach).

Joe´s Stonecrab öppnade 1913. Deras specialitet är som ni förstår stenkrabbor. Men de har även annat på sin meny som annan seafood och även kött.

Stenkrabbornas klor är det som serveras och de serveras med deras speciella senapssås. T
Miami Beach; 305-673-0365; joesstonecrab.com.

Miami New Times tipsar om deras 10 favoriter på South Beach, läs här

Och här en video för att reta smaklökarna vad det gäller restauranger på South Beach: