North Beach är Bäst i Miami – Om man får tro Miami New Times

North Beach är Bäst i Miami – Om man får tro Miami New Times

Terrence McCoy på Miami New Times har skrivit en bra artikel om varför North Beach är det bästa området i Miami.

Terrence McCoy nämner att oavsett restaurangerna på South Beach, konstgallerierna på Wynwood, och dykvattnen på Key Biscayne, så är det ändå North Beach, som man vill komma tillbaka till eftersom North Beach har det du behöver och det du verkligen vill ha.

Som Terrence McCoy nämner, så är nog North Beach det minst kända och mest missförstådda området i Miami. North Beach är mera subtilt och diskret. North Beach är inte fantastiskt för vad det är utan för vad det inte är:

"North Beach, you’re it, baby. Lord knows I’ve wandered, slumming the Pubbelly restaurants of South Beach, trolling the art galleries of Wynwood, diving the waters of Key Biscayne. But listen, North Beach, I always come back to you. You’re what I want. You’re what I need. You’re it."
Terrence McCoy

Mycket riktigt så påpekar Terrence McCoy att North Beach kryper inpå en. Först undrar man var alla barerna är, men sedan inser man att här kan man ta sig fram, det är mera prisvärt och det finns så mycket att uppskatta på North Beach, inte minst för följande 10 skäl, som Terrence McCoy tar upp:

  1. Katterna – Alla katter, som håller gatorna rena från råttor. Det som inte nämns i artikeln är alla söta ekorrar, som är sköna att beskåda när de njuter av naturen.
  2. The North Shore Library – Har en unik betydelse inte bara för böckernas skull utan för att de hemlösa har en tillflyktsort här.
  3. Folket – Här möter man en gemenskap och kamratskap med ens grannar, som man kan lära känna på riktigt, till skillnad från det mera turistiga South Beach.
  4. Billiga Restauranger – Kritikerna förlöjligar ofta North Beach, som något av en kulinarisk öken. Inget kunde vara längre från sanningen. Visst, här finns inte “fine dining“, som på Midtown, Design District, och South Beach. Men North Beach har riktig och prisvärd mat. Som exempel tar Terrence McCoy upp Athens Juice Bar på North Beach, och jämför med JugoFresh på South Beach. Du får samma sak på North Beach, men för halva priset!
  5. The Boardwalk – Strandpromenaden håller hela grannskapet sunt och med den renaste havsutsikten på hela Miami Beach.
  6. “It’s Got an Edge” – Här finns barer som On The Rocks, med riktiga människor, som diskuterar verkliga problem och blir ordentligt fulla. Här behöver du inte göra till dig. Och hela grannskapet genomsyras av samma estetiska värden.
  7. Stranden – Det finns mycket att imponeras av på North Beach, inte minst stranden, som smälter in i det safir- och turkosfärgade vattnet, som ingen annanstans i Miami. Här slipper du skräp, turister och galenskaper. Strandenkan sammanfattas med ett ord, Fridfullt. Stranden på North Beach är allt en strand skall vara.
  8. Alla $$$ Du Sparar – Levnadskostnaderna här är mycket lägre än på South Beach och du har forfarande bara 5 minuter till stranden.
  9. Det finns Parkeringsplatser – Här är det lätt att parkera och det är gratis!
  10. Få Turister – North Beach kvävs inte av turisthorderna, som bokstavligen stryper många andra delar av Miami Beach.

Det finns en hel del ytterligare punkter, men Terrence McCoys lista ger ändå en god inblick om North Beach.

Här läser du hela Terrence McCoys Artikel i Miami New Times.

Se nedanstående video, så förstår du varför så många tycker om North Beach!