Miami Beach Trolley - gratis buss på Miami Beach

På Miami Beach går det en sorts buss som heter Miami Beach Trolley. De går i slingor runt och runt mellan kl. 06.00 till midnatt, OBS på söndagar startar den först kl 08.00.

Att den har aircondition och är gratis är inte helt fel! ;-)
De är även tillgänglighetsanpassade (fungerar att åka rullstol på dem), och många gillar ju så klart att det är gratis Wi-Fi på trolleyn!
De går årets alla dagar och är till stor hjälp för de äldre och barnfamiljer, men även vi turister har stor nytta av dem.

På denna sidan skall vi försöka redovisa de olika linjerna (4st, 6 st om vi räknar de 3 olika South Beach Loop) som finns.

Ni kan läsa mer om Miami Beach Trolley på deras hemsida 
Du kan ladda ner en app som visar var de trolleyn du väntar på är. Klicka för att ladda ner via Itunes eller Google play

South Beach Loop

South Beach Loop finns i tre olika varianter. En som kallas för A, en som heter B samt en som heter South Beach Loop via 10th street Du ser deras rutter nedan.

Klicka på bilderna för att förstora dem.

Det går hela 10 stycken trolleys på South Beach Loop, så det kommer snabbt en att hoppa på om du ställer dig på en hållplats, räkna med en ny var 10-15 minut. Men skall du åka den som går via 10th street, så går den inte lika ofta, utan cirka var 35:e minut.

South Beach Loop A
South Beach Loop B
South Beach Loop B
South Beach Loop via 10th street
South Beach Loop via 10th street

Middle Beach Loop

Middle Beach Loop går mellan Mount Sinai Hospital, skolorna runt 41 Street, butiksområdet på 41th Street , 42th Street Garage, 36 Street Park, biblioteket Miami Beach Regional Library, Collins Park, Miami Beach Senior High, 21th Street recreational center, Miami Beach Convention Center, Miami Beach Botanical Garden och City Hall.

Sedan i slutet av 2018 så har rutten förlängts att även inkludera Dade Boulevard, Alton Rd och 19th street, vilket innebär 3 nya hållplatser.

Själv gillar vi att gå på en promenad tidigt på morgonen söderut längs med stranden från huset. För att sedan hoppa på trolleyn på vägen hem. Det är lite roligare att inte behöva gå samma väg tillbaka utan att gå längre åt ett håll.

Klicka på bilden för att förstora den.

North Beach Loop

The North Beach Loop kopplar ihop Allison Park, Publix vid 69th Street, North Shore Open Space Park, Stillwater Park, North Shore Branch Library, Crespi Park, North Shore Youth Center, Normandy Isle Park and Pool, Walgreens på Biarritz Drive och andra platser.

North Beach Loop gjordes 2017 om för att lättare koppla ihop 
North Beach Loop och Collins Express trolley. Längs med  Indian Creek Drive mellan 71st Street och Indian Creek Drive/Abbott Avenuekorsningen togs bort och man flyttade den till att gå österut på 71st street för att sedan svänga höger ner söderut på  Abbott Avenue. Denna förändring medför att man kan byta mellan North Beach Loop och Collins Express på Abbott Avenue/69th Street hållplatsen. 

North Beach Loop kopplar även ihop sig med de vanliga bussarna (avgiftsbelagda): 120, S, H, L, 115, 79.


 

Klicka på bilden för att förstora den.

Collins Express

Collins Express har begränsad antal stopp för att vara en expresstjänst som knyter samman North Beach, Middle Beach och South Beach, utan att ta för lång tid. Den skall gå cirka var tjugonde minut, så du behöver inte vänta länge på denna Trolleyn heller.
 
Collins Express går längs med Collins Avenue mellan 44th Street och 63rd Street.
Samt South Beach och Middle Beach (söder om 44th Street):
Washington Avenue/17 Street
Lincoln Road/Washington Avenue
Collins Avenue/21 Street
Collins Avenue/22 Street
Collins Avenue/24 Street
Indian Creek Drive/29 Street
Collins Avenue/31 Street
Collins Avenue/38 Street
Collins Avenue/43 Street
Indian Creek Drive/40 Street
Indian Creek Drive/43 Street
North Beach (north of 63 Street):
Collins Avenue/69 Street
Collins Avenue/73 Street
Collins Avenue/77 Street
Collins Avenue/85 Street

Harding Avenue/87 Street
Harding Avenue/85 Street
Harding Avenue/81 Street
Harding Avenue/77 Street
Harding Avenue/75 Street
Abbott Avenue/72 Street
Abbott Avenue/69 Street

Klicka på bilden för att förstora den