Orlando – Sevärdheter & Utflykter – Roligt Att Göra i Orlando

Orlando har smeknamnet “The City Beautiful“, men är mest känd som “The Theme Park Capital of the World“, som lockar mer än sextio miljoner besökare varje år. Nedan ger vi tips på andra sevärdheter och utflyktsmål förutom alla nöjesparkerna.

Orlando ligger ca 38 mil, dvs 3.5 timme med bil, från Miami Beach. För mer information om hyrbil, se vår sida om Hyra Bil.

Roliga Sevärdheter och Utflyktsmål i Orlando

Nedan några exempel på utflykter och roliga saker att göra i Orlando:

  • Temaparker – Många som är på Miami Beach, och speciellt barnfamiljer, passar på att spendera några dagar i Orlando. Och då är det alla kända temaparker som lockar. Orlando har 7 av de 10 mest besökta temaparkerna i Nordamerika och fem av dessa är topp-tio i världen. Vattenparkerna är de 4 mest besökta i USA. Läs mer om alla de fantastiska temaparkerna på våra sidor om Orlandos Temaparker, Nöjesparker och Vattenparker.
  • Shopping – Orlando International Premium Outlet är ett populärt utflyktsmål tack vare dess 180 butiker med låga priser och många fabriksbutiker, såsom Victoria’s Secret Factory Store, Nike Factory Store och Rebook. Men annars finns bra shopping närmare Miami, se vår sida om Shopping i Miami.
  • Golf – Flera populära golfbanor finns också i Orlando, varav den mest kända är Bay Hill Club and Lodge eller varför inte Annika Sörenstams Annika Academy. Vissa golfklubbar är öppna för allmänheten men andra golfklubbar är privata. En del privata golfklubbar har dock hotell och de erbjuder dig att spela golf om du bor på deras hotell.
  • Lake Eola Park – Ligger i hjärtat av Downtown Orlando och är ett skönt utflyktsmål att koppla av på med en picknick eller uppleva något av deras många Evenemang.
  • Nattliv – Det är lätt att tro att Orlando bara är för barn, men Downtown Orlando är ett populärt utflyktsmål med många barer, restauranger och nattklubbar, vilket är mindre turistigt än det nattliv, som erbjuds på temaparkerna såsom Universal Studios CityWalk eller Disney Springs (tidigare namn Downtown Disney).
  • Se Orlando Från Ovan – Flyg luftballong med Orlando Balloon Rides eller varför inte prova på det populära pariserhjulet The Orlando Eye, så får du se Orlando lite från ovan med fantastisk utsikt.


Några kändisar från Orlando är Wesley Snipes och Shaquille O’Neal (se även vår sida Kändisar i Miami – Shaq på Star Island).