Alla Stränder på Miami Beach

Om du inte har tid att läsa nedan om alla stränder som erbjuds på Miami Beach, utan vill ha en snabbguide till hur du går till stranden nära huset, läs då vår North Beach-sida, som är stranden vid huset.

Oavsett om du vill gå till stranden för att sola, bada, slappa, umgås eller njuta av Miami Beach-viben, så listar vi här de bästa tipsen om alla stränder på Miami Beach!
Det finns gott om stränder på Miami Beach i husets direkta närhet. Miami Beach är en mycket känd och lång strand. Stranden går längs med den östra sidan av ön, från South Beach i söder till North Beach och Surfside samt Bal Harbour i norr.

Även om det är samma strand hela vägen på Miami Beach, från söder till norr, så har stranden Miami Beach små skillnader:

  • Strandens Mjukhet – Nere på södra delen av stranden så är sanden lite hårdare packad än vad den är lite mer norrut på ön. Från ungefär 30th Street, så är sanden och stranden mjukare.
  • Strandens Bredd – Stranden är något bredare på södra delen av Miami Beach.
  • Antalet Turister – Det är många turister nere på South Beach i söder, vilket innebär att även stranden blir full av turister, speciellt i anslutning till Lummus Park. När de boende skall till stranden tar de sig till stränder som North Beach, där det är mindre turister.
  • Antalet Restauranger – Flest restauranger finns det nere på South Beach och speciellt restaurangerna på Ocean Drive är lättillgängliga från stranden. Det finns även rätt många restauranger mellan 65th Street och 74th Street längs med Collins Avenue (se vår sida om Restauranger). På Surfside och Bal Harbour finns också en del restauranger. Går du till stranden rakt från huset på 73rd Street, så finns några restauranger i direkt anslutning till stranden utmed Ocean Terrace
  • Snäckor – Snäckplockare skall bege sig till stranden Bal Harbour, vid 96thStreet, som är den bästa platsen att leta efter snäckor på Miami Beach.
Stranden på Miami Beach är underbar, har fin sand och havet är varmt året runt (vattnet är som kallast på vintern med 22-24 grader).

Nedan listar vi alla stränder på Miami Beach, från söder till norr, så kan du själv avgöra vilken som är bästa stranden på Miami Beach för dig:

South Beach

South Beach är känd som party-stranden och populär för de som vill synas.

South Pointe Beach – South Beach

South Pointe Beach ligger längst nere på Miami Beach vid South Pointe Park.
Från parken kan du gå ut på en nybyggd pir. Där kan du titta på folk som fiskar, njuta av havsbrisen och den fina utsikten. Det finns också en ännu längre äldre pir, som är byggd av stora stenblock. Du kan även gå ut på den, men de stora stenblocken gör den lite jobbigare att gå (klättra) ut på.

Bredvid piren så börjar stranden som går hela vägen upp längs Miami Beach. Längst ner vid piren är det i regel mycket fin sand och klart vatten. Går du upp från piren västerut mot South Pointe Park, så finns det offentliga toaletter samt ställe att köpa glass, dricka och mat. Vid den nybyggda piren, finns det en maskin med solskyddsfaktor. Den ser ungefär ut som en tvålbehållare, som finns på offentliga toaletter, men den här sitter på en stolpe, och istället för tvål så får du gratis solskyddsfaktor.

Är du sugen på god mat med fin utsikt och möjlighet till “people watching” eller varför inte “cruise ship watching“, så ligger restaurangen Smith & Wollensky bra till i parken.

Lummus Park – South Beach

Lummus Park är parken som ligger vid Ocean Drive på South Beach, alltså mellan Ocean Drive och stranden. Här är utmärkt för “people watching“, strandvolleyboll, rollerblading och styrketräning. För barnen finns även en lekplats.
Stranden nedanför Lummus Park är bred, och här är det ofta fullt av turister samt andra livsnjutare som slappnar av i solen efter en kväll på South Beachs klubbar och barer.

Stranden i höjd med 12th Street är populär bland homosexuella, vilket inte minst de regnbågsfärgade parasollerna och flaggorna på plats visar.

Du kan hyra solstolar från $5-20 dollar per styck. Offentliga toaletter finns i Lummus Park. Gott om matmöjligheter finns längs med Ocean Drive.

Mid-Beach

Mid-Beach med dess Boardwalk är bra för dig som gillar att jogga eller åka inline skates.

Mid-Beach sträcker sig från 23rd Street till 64th Street. Här finns mest hotell eller flerfamiljsfastigheter, det vill säga inte så mycket butiker, restauranger och andra bekvämligheter. Stranden i sig är lika fin som på övriga Miami Beach.

Det finns dock några ställen att parkera på samt besöka offentliga toaletter, som t.ex. 36th Street Park (vid 36th Street), Indian Beach Park (vid 46th Street), 53rd Street Park (vid 53rd Street) och Allison Park (vid 64th Street).

Från 24th Street och upp till Indian Beach Park (vid 46th Street) kan du vandra på den vackra träpromenaden Miami Beach Boardwalk, som är några meter upp i luften och löper längs med stranden.

I direkt anslutning till Boardwalken har ikoniska Fontainebleau Hotel en bar där du kan avnjuta en härlig drink.

North Beach

Badvaktstorn på North Beach Badvaktstorn på North Beach

North Beach är ett bra strandhäng med skön atmosfär och där du kan slappna av.

Här är det ofta lätt att parkera och det är renare på stranden än på t.ex. South Beach, då det är färre människor på plats som skräpar ner.

Gå gärna upp till Burgers and Shakes vid korsningen Collins Aveue/74th street och köp med er några burgare och ät på stranden (testa deras sliders). 

North Beach kan du läsa mer om på vår North Beach-sida. Stranden är på gångavstånd från huset.

North Shore Open Space Park

North Shore Open Space Park är stranden för dig som vill simma utan några andra strandbesökare och slippa närheten av hus.

Stranden ligger vid North Shore Open Space Park, som ligger mellan 79th Street och 87th Street, längs med Collins Avenue.
Detta är den enda delen av Miami Beachs långa sandstrand där det inte finns några hus. Däremot finns det badvakter och toaletter där, precis som på resten av Miami Beach.

Här finns gott om betalparkering ifall du kommer med bil. Det är gångavstånd till denna stranden från huset.

Surfside Beach

Surfside Beach är stranden för dig som gillar långa och lugna strandpromenader.

Surfside Beach är den delen som ligger precis norr om North Beach och North Shore Open Space Park, samt söder om Bal Harbour Beach, dvs mellan 88thStreet och 96th Street.

I det stora hela är det ungefär samma som North Beach och North Shore Open Space Park. Skön trevlig strand med klarblått vatten. Lite mer avslappnad atmosfär än mer söderut på Miami Beach. Gott om matmöjligheter på gatorna innanför stranden.

Det är med andra ord inte lönt att ta sig dit för att ta sig ett dopp, då det inte är någon större skillnad jämfört med North Beach.

Bal Harbour Beach

Bal Harbour Beach är stranden för dig som gillar lugn, men ändå nära till shopping.

Bal Harbour Beach är en lugn strand, som kantas av lyxlägenheter och 5-stjärniga hotell. Här är havet turkost och sanden är vit.
Här finns inga livräddare eller duschar. I norra delen går det bra att fiska.

Om du kommer med bil så finns det begränsat med parkering vid en parkeringsplats under bron Haulover Bridge.

Efter stranden kan du besöka något av de små kaféerna på närliggande Town of Surfside eller käka en bit mat på de många eleganta restaurangerna vid Bal Harbour Shops.

Haulover Beach

Haulover Beach är stranden för dig som är intresserad av nakenbad.

Haulover Nudist Beach, är USAs största nudiststrand och Floridas enda legala nudiststrand.

Stranden är en del av Haulover Park och är belägen i norra delen av Miami Beach, mellan Bal Harbour och Sunny Isles Beach. Stranden har både en nudist del (norra delen) och en vanlig traditionell del (södra delen). Skyltar och staket visar vilken del som är vilken. Parken har även en hamn, sex tennisbanor, en niohåls golfbana samt ytor för picknick.

Kommer du med bil till Haulover Beach, så är det enklast att parkera på P-lot 1, som ligger på motsatt sida av vägen. Du kör in i södra delen av parkeringen och kör sedan så långt norrut som möjligt. Där finns en gångtunnel under vägen. När du kommer ut från gångtunneln och når fram till strandsidan, så svänger du till vänster för att komma till nudiststranden. Svänger du höger, så kommer du till den vanliga stranden.

På Haulover Beach ligger också Haulover Park Ocean Rescue Lifeguard Station, ett vakttorn i form av en fyr. Denna byggdes 2013 i arkitekturstilen Streamline Moderne, en sen Art Deco stil, som var populär på Miami Beach under 1930- och 40-talen, med runda former, långa horisontella linjer och ofta marina element.

På nudist stranden är det i regel mycket folk i alla åldrar och där finns också en vagn som serverar hamburgare, varm korv m.m. På den vanliga stranden är det mer folktomt och speciellt vardagar kan det vara nästan helt tomt på den stranden.

Stränder på Miami Beach finns det som sagt gott om. Så med detta i närområdet, vem vill ha mer?! Här listar vi De Bästa Stränderna på Bilavstånd från Miami Beach.
För inspiration om stränder på Miami Beach, se den här sköna videon: